TIJD OM IN BEWEGING TE KOMEN

Een fluisterend woord van waarschuwing om niet achterover te leunen. Er is op dit moment een "borrelen" gaande in de Geest. Het verwachtingsniveau van heiligen is top! Echter, te oordelen naar de ontvangst van bijna elk woord, gaan mensen wanhopig op zoek naar God om te bewegen. Mensen ontvangen het woord met vreugde en verwachting, maar dan lijken velen achterover te leunen wachtend op God om Zijn Woord te vervullen!

TIJD OM IN BEWEGING TE KOMEN

Maar God verwacht dat wij ook onze positie innemen. Een van Zijn primaire regels is dat de meeste van Zijn woorden voorwaardelijk zijn, in de 'als - dan' vorm. ‘Als jij dit doet - dan doe ik het  . . . . 'Ik zeg niet dat dit een onschendbare regel is, maar God verwacht dat we reageren. Hij verwacht onze gebeden te horen, Zijn Woord te roepen en Hem te danken voor het antwoord!

Ik denk dat we aanmoediging nodig hebben om in beweging te komen, in plaats van te zitten wachten tot Hij beweegt?

We moeten passages bidden, zoals Psalm 91, en ons geloof aanwakkeren. We moeten onze geest opwekken, om onszelf aan te moedigen en tot God te roepen om Zijn beloften. Soms moeten we de hoorns van het altaar vasthouden en niet loslaten totdat God inderdaad Zijn beloften nakomt. Als we gewoon wachten op Hem om het allemaal te doen, kunnen we lang wachten.

Zoals Smith Wigglesworth zei: "Alleen geloven! Geloven is slechts de eerste stap.

Verhoog het geloofsniveau. De gave van geloof zal ons niet vaak gegeven worden - we moeten ons geloof vaak zelf roeren. Zelfs David stelde de vraag: "Waarom ben je neergeslagen, o mijn ziel? En waarom ben je bezorgd in mij? Hoop op God; Want ik zal Hem nog prijzen, De hulp van mijn aangezicht en mijn God.” Ps 42:11

David verhoogde zijn ziel, zijn geloof, zijn hoop, te allen tijde in God geloven maar zonder te wachten dat God het voor hem zou doen!

Verwachting verhogen. Door zijn eigen te verhogen, verhoogde David zijn niveau van verwachting naar de plek waar hij vol vertrouwen op God kon wachten om Zijn beloften te vervullen.

Wek hoop! Door zijn verwachtingen te verhogen, verhoogde David zijn hoop op de goedheid van de Heer om zich voor hem te manifesteren.

David verwachtte grote dingen van God, maar hij verwachtte niet dat God het allemaal zou doen zonder hem! Dus verhief hij zijn ziel om te verwachten dat God zijn hoop op Gods beloften zou vervullen. Hij heeft niet te lang moeten wachten!

Er is zoveel onderdrukking die ons naar beneden duwt dat we onszelf alleen maar kunnen opvoeden op basis van Gods Woord!

 

Chris G Bennett

CGB 31 december 2021

BROTHERS IN ARMS | HUISKERKEN NL

Geplaatst op 31-12-2021