Nieuwsbrief aan huiskerkleiders (1)

Aan huiskerkleiders verstuurde nieuwsbrief

Nieuwsbrief aan huiskerkleiders (1)

Lieve broers en zussen,

Op dinsdag 5 oktober 2022 bestaat Brothers in Arms Huiskerken NL (BIA) precies een jaar. Een goede reden om een reguliere communicatie te starten met onze geweldige huiskerkleiders vanuit ons beveiligde communicatie platform 'De Bazuinen'.

100 huiskerken
In een jaar tijd zijn we hard op weg naar de eerste mijlpaal van zo'n 100 huiskerken in ons land. En we verwachten dat nog vele 'Lichtpunten' zullen volgen. We willen zoveel mogelijk onder de radar blijven en we verwachten dat we straks een grote Oogst mogen verwelkomen. Een Oogst van (on)gelovigen die zich willen bekeren, onderdompeling in geloof door de waterdoop, en  de Heilige Geest willen ontvangen.

Interactie
Omdat we hechten aan verbinding en relatie nodigen wij jullie van harte uit om ons te berichten over jullie bevindingen tot dusver. Wellicht hebben jullie ook goede ideeën en plannen! Dan horen wij deze graag. Laten we elkaar vooral bemoedigen en bevestigen, want er is al teveel verdeeldheid. Ook in de christenwereld. We willen graag een voorbeeld zijn in de wereld, in Woord maar vooral in Daad.

Samenkomsten
We zijn voornemens om een eerste landelijke BIA bijeenkomst te organiseren. Suggesties (zoals geschikte locaties e.d.) zijn van harte welkom. De landelijke bijeenkomst zal worden gevolgd door regionale bijeenkomsten zodat we een hechte gemeente van broers en zussen mogen worden.

Internationale samenwerking
Afgelopen week hebben we een derde Zoom gesprek gehad met een gelijkgestemde organische christen beweging opererend vanuit Berlijn. Het lijkt er steeds meer op dat we gaan samenwerken met zo'n 1.000 huiskerken in Duitsland, Noord-Europa en Oost-Europa. Volgende week hebben we weer overleg met hen. Dit is bijzonder want de initiator en zijn achterban herkennen onze dilemma's en keuzes en bevestigde ons in onze huidige koers. Nadere berichten volgen te zijner tijd.

Bijbelonderwijs
Momenteel zijn we druk doende om geschikt materiaal beschikbaar te stellen, welke passen bij de visie voor onze huiskerken. Het doel is dat er ook voor 'jong' gelovigen voor meerdere niveaus bruikbaar onderwijs komt. Ook bijvoorbeeld over onderwerpen als 'evangelisatie'. Hoe doe je dat als huiskerk? Jullie input is uiteraard van harte welkom.

The Homechurch Initiative
Wij werken ook samen met The Homechurch Initiative. Zij bezoeken onze huiskerken waarnodig of wenselijk en helpen graag met (praktijk) onderwijs over de werking van de Heilige Geest in onze huiskerken. Daarnaast organiseren zij regelmatig park evangelisatiebijeenkomsten in steden in ons land.  Uiteraard kunnen we hier als huiskerken desgewenst op aansluiten.

House of Miracles - Church
Onze broeders van House of Miracles geven vruchtbaar Bevrijdingsonderwijs. Daarbij werken wij graag samen en trekken we gezamenlijk op met reguliere Bevrijdingsconferenties in ons land.

Verbinding
Graag komen we met jullie in contact en ondersteunen we waar nodig of wenselijk.
Dat kan bijvoorbeeld door het bezoeken van elkaars huiskerken, en het van gedachten wisselen over relevante onderwerpen. We worden blij van Vrijheid, vooral in Jezus Christus, en ook in de omgang met onze broers en zussen. Met zo min mogelijk regeltjes en structuren willen we graag een landelijk netwerk van huiskerken opzetten. Huiskerken waar iedereen zich vrij en veilig kan voelen. En ook jong gelovigen of ongelovigen de Liefde van Jezus en de Heilige Geest mogen ervaren.

Van verdere ontwikkelingen proberen wij jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

We horen graag van jullie.


Met vriendelijke groet, en zegen,


Walter & Ruth Carine Baars - de Olde
Arie ten Napel
Cees Florusse

namens
BROTHERS IN ARMS | HUISKERKEN NL

Geplaatst op 27-09-2021