In Christus heeft de duisternis geen autoriteit over ons, maar hebben wij autoriteit over de duisternis

 • Agenda

  feb
  12
  Begint om 12:00
  De Bloeiplaats
 • Laatste nieuws

  De afgelopen week heb ik een beetje op een droge plek gezeten. Ik wist dat het niet goed met me was en ik voelde me traag - bijna een beetje medelijden met mezelf omdat we allebei worstelden met verkoudheid, mogelijk de omicron-variant. Maar ik wist ook dat er geestelijk iets groots aan het borrelen is. En inderdaad, het begon zich vanavond te openbaren. Ik zag in de Geest een man met zijn gezicht naar beneden op de grond liggen in het midden van een kerk. Ik hoor een stem zeggen: "Hij was de kerk!", en een ander zei: "De kerk is dood!" Mensen begonnen te rouwen om zijn overlijden. Niemand leek hem te willen oppakken. Men liet hem daar gewoon liggen.
  Een fluisterend woord van waarschuwing om niet achterover te leunen. Er is op dit moment een "borrelen" gaande in de Geest. Het verwachtingsniveau van heiligen is top! Echter, te oordelen naar de ontvangst van bijna elk woord, gaan mensen wanhopig op zoek naar God om te bewegen. Mensen ontvangen het woord met vreugde en verwachting, maar dan lijken velen achterover te leunen wachtend op God om Zijn Woord te vervullen!
 • Laatste preek

  nov
  27
  Meerdere sprekers
  Video verslag deel 1 van de Themadag "Relatie en Verbinding" van Brothers in Arms NL Huiskerken

Wat vertelt Paulus ons hierover in Kolossenzen 2?

In Christus heeft de duisternis geen autoriteit over ons, maar hebben wij autoriteit over de duisternis

 • Dat Jezus boven iedere overheid en macht staat (:10)
 • Dat we verlost zijn van ons zondige vlees, doordat we met Jezus begraven zijn door de doop, en opgestaan en opgewekt zijn in een nieuw leven, dat mogelijk is omdat ook Jezus opgewekt is uit de dood (:11-12)
 • Wij waren dood door ons krachteloze, zondige vlees, maar zijn met Hem levend gemaakt, zodat al onze overtredingen vergeven zijn. Hierdoor heeft de duivel geen macht over ons, net zoals hij geen macht had over Jezus (:13)
 • Iedere aanklacht van zonde is aan het kruis genageld, omdat Jezus daar de prijs ervoor heeft betaald en uitgewist door Zijn heilige en smetteloze bloed(:14)
 • Hierdoor zijn alle overheden en machten ontwapend, al hun wapens zijn afgenomen, ze zijn openlijk voor schut gezet, door de domme fout die de duivel maakte en Jezus heeft over de duisternis getriomfeerd (:15).

Wauw, wat een rijk Evangelie hebben we! De duivel en de machten zijn ontwapend. AL hun wapens zijn afgenomen. De duivel doet zich voor als een brullende, intimiderende leeuw, maar trap niet in deze misleiding!

 

Omdat al onze zonden vergeven zijn, heeft de duivel geen macht meer over ons. Wij zijn bevrijd uit de macht van de duivel en gebracht onder de macht van God (Kol. 1:13). In Christus heeft de duisternis geen enkele autoriteit over ons. In Christus hebben wij alle autoriteit over de duisternis. De macht die de duivel had over de mensen, was verbonden aan de zonde en de dood, maar die zijn weggedaan door Jezus.

 

Bron: Tom de Wal

Geplaatst op 05-09-2021

Zie ook

Hoe Paulus door Jezus werd geroepen
27-07-2021
Ontwikkel een Koninkrijksdenken
18-08-2021
Paulus maakt zich zorgen over de gemeente in Galatiƫ
28-07-2021